Joakim Throndsen går fra Flott Gjort til CARLS og Oro

Joakim Throndsen slutter i sin stilling som head of booking hos byutviklings og utelivsselskapet Flott Gjort for å begynne i en spennende ny rolle på det kommende kulturhuset CARLS, lokalisert på Carl Berner. Throndsen beskriver dette som sin drømmejobb og ser frem til å bidra til utviklingen hos av Oslos kulturscene.

 

CARLS, med en imponerende størrelse på hele 2700 kvadratmeter, er plassert midt på Carl Berner og vil bli Oslos nye storstue. CARLS vil huse en rekke fasiliteter inkludert kafé, vinbar, flere event- og arrangementsrom, utleiedeler samt ulike serveringssteder. Fra 1 august vil Throndsen inneha stillingen som arrangementsansvarlig for hele huset og vil ha ansvaret for å skape et rikt og variert aktivitetsprogram. Samtidig vil han, sammen med daglig leder, bygge opp strukturer og rammer for drift frem mot åpning.

Les mer om prosjektet her

Det er Oro som står bak utbyggingen av den gamle verkstedhallen, og daglig leder og styreleder i FC Carls Emil Tingulstad utrykker stor tilfredshet over å ha sikret seg Throndsen:
«Gjennom Throndsen har vi ikke bare fått byens beste til å fylle Carls med opplevelser, men også en kollega som personifiserer riktige verdier og holdninger. Hans suksess i karrieren kan tilskrives ikke bare hardt arbeid og klokskap, men også̊ en ydmyk personlighet og evne til å oppmuntre sine medarbeidere. Joakim Throndsen er en ekte kulturbygger».

Thorkild Gundersen, en av gründerne bak CARLS, er svært entusiastisk over å ha sikret seg Throndsen som en del av teamet: «Vi har store ambisjoner for Carls og vet at suksessen til et så stort prosjekt avhenger av menneskene som driver det. Derfor er vi aktive på overgangsmarkedet for øyeblikket, og med Throndsen føler vi at vi har signert bransjens Erling Haaland. Vi ønsker å bygge en solid bedriftskultur i CARLS, og Throndsen vil være en naturlig kaptein i den sammenhengen».

Throndsen selv utrykker sin takknemlighet og gleder seg over muligheten til å jobbe for Oro med en av Oslos nye kulturelle storstuer: «Jeg har stor og respekt for hva Oro sammen med de andre gründerne bak CARLS har fått til. Jeg er full av beundring for måten de alle hver for seg har vært med på å skape møteplasser og kulturinstitusjoner som har bidratt til å gjøre Oslo til en enda bedre by å bo i. Jeg gleder meg enormt til å ta fatt på oppgaven med å fylle et av hovedstadens mest spennende bygg med kultur, events og arrangementer».

Med en imponerende bakgrunn innen musikk- og kulturbransjen, har Throndsen lang erfaring som bookingansvarlig på Rockefeller, Sentrum Scene og John Dee. Der var han ansvarlig for Norges største konsertprogram med rundt 600 konserter årlig, samt konseptutvikling og ansvarlig for selskapets satsning på «new biss». Han har også vært festivalarrangør, arbeidet som konseptutvikler, kreatør, foredragsholder og kulturkonsulent for ulike aktører innen privat sektor og kommune.

Throndsen vi fratre sin nåværende stilling i byutviklings og utelivsselskapet Flott Gjort i slutten av måneden. Selskapet har stått bak en rekke nyetableringer av unike serveringsteder, møteplasser og kulturinstitusjoner det siste året, hvor Throndsen har hatt en lederrolle i å fylle porteføljens steder med program og innhold. Steder som prisvinnende Trekanten, VinVin, Velochef, Becco, 3KT, med flere inngår i selskapets portefølje.

Nå går veien videre til nye utfordringer da han fra august vil lede oppbyggingen og utviklingen av CARLS, som skal være et nabolagssted og samtidig et av Oslos desidert beste arrangementslokaler innen musikk, sport, kultur og teknologi.